Muovipinnoitetun peltikaton maalaus? Onnistuu!

Näyttääkö muovipinnoitetun peltikaton maali kuluneelta? Mietitkö, voisiko peltikaton maalata uudelleen?
Me arvioimme maksutta, mitä katollesi kannattaisi tehdä.
Lue lisää muovipinnoitteisen peltikaton maalaamisesta ja ota yhteyttä!

 

Mikä on muovipinnoitteinen (muovitettu) peltikatto?

Muovipinnoitteisella (tai muovitetulla) peltikatolla tarkoitetaan kattoa, joka on pinnoitettu (eli maalattu) muovipohjaisella tai PVC-pohjaisella maalilla. Ne olivat yleisiä 80–90-luvuilla. Yleinen on myös käsitys, että muovitettua peltikattoa ei voi maalata. Tämän takia monet katot ovat nyt huollon tarpeessa.

Peltikatto tarvitsee pinnalleen maalin, joka suojaa sitä ruostumiselta. Ajan kuluessa esim. uv-säteily, sateet ja lumi kuluttavat maalia, jolloin katto on maalattava uudelleen. Muovipinnoitteiselle peltikatolle on tyypillistä, että sen väri haalistuu voimakkaasti ja maali saattaa irtoilla suikaleina (eli hilseillä).

Peltikaton kohdalla puhutaan maalaamisesta tai pinnoittamisesta, mutta molemmat tarkoittavat katon maalaamista.

Mistä tietää, voiko muovipinnoitteisen peltikaton maalata?

Tarkistamme muovipinnoitteisen peltikaton kunnon huolellisesti ja arvioimme, saadaanko huoltomaalauksella katolle lisää käyttöikää.

Peltikaton, jonka maalin väri on haalistunut, voi maalata uudelleen.

Myös katon, jonka maali on irtoillut, voi maalata uudelleen. Ennen uudelleenmaalausta vanha maali tulee pestä pois 500 baarin paineella, jotta kaikki huonosti kiinni oleva maali saadaan irti. Jos kaikkea ei saada irti, alkaa uusi maalipintakin irrota muutaman vuoden päästä.

Muovipinnoitettu peltikatto, jonka maali on haalistunut
Muovipinnoitettu peltikatto, joka on maalattu uudelleen
Muovipinnoitetun peltikaton maali haalistuu ajan kuluessa, kuten ensimmäisestä kuvasta näkee. Toisessa kuvassa on uudelleenmaalattu katto - maalatessa voi valita katolle myös uuden värin!

Miksi kannattaa valita peltikaton maalaus kattoremontin sijaan?

Samaa kattoa kannattaa käyttää mahdollisimman pitkään – ja siksi on tärkeää huoltaa sitä säännöllisesti. Kattohuolto on edullisempi vaihtoehto niin sinulle kuin ympäristölle. Kattoremontin hinta on kymmeniä tuhansia euroja, kun taas huoltojen hinta on satoja tai tuhansia euroja. Vanhan katon huoltaminen on myös ympäristöystävällisempää, kun tarvitaan vähemmän uusia materiaaleja.

Miksi monet kattoyritykset suosittelevat peltikatolle huollon sijaan remonttia?

Muovipinnoitetun peltikaton maalaamiseen tarvitaan erityistä osaamista ja erityiset välineet. Ennen maalaamista katto pestään painepesurilla, jolla pystyy pesemään 500 baarin paineella. Muovipinnoitteita on monia erilaisia, joten katon huoltajalla on oltava laajasti tietoa siitä, millaisia maaleja on ja kuinka niitä hoidetaan. Ymmärrettävää on, ettei kaikilla kattohuolto- tai remonttifirmoilla voi olla tätä osaamista eikä riittävän tehokkaita painepesureita, jolloin voi olla helpompi suositella uutta kattoa kuin huoltoa.

Miksi tilaisit peltikaton maalauksen meiltä?

Kesällä 2023 puolet huoltamistamme katoista oli muovipinnoitettuja peltikattoja. Salpausselän Kattohuolto on yksi harvoista yrityksistä, jolla riittävän tehokas kalusto muovipinnoitetun katon pesuun: meillä on viisi painepesuria, joilla voi pestä vähintään 500 baarin paineella. Annamme muovipinnoitetuilla katoille vuoden työtakuun ja viiden vuoden tuotetakuun.

Täältä voit lukea asiakkaidemme kokemuksia!

Kysy lisää tai varaa maksuton arviointi

Olli-Pekka Hätinen
sähköposti: olli-pekka@sskh.fi
puhelin: 040 630 6530

Mankala, Iitti
Y-tunnus 3413843-8

Sitoudumme noudattamaan voimassaolevaa tietosuojalainsäädäntöä. Toivomme asiakkaidemme tutustuvan tietosuojaselosteeseemme. Tutustu tästä.