4 syytä, miksi kattohuolto on kattoremonttia parempi valinta

Kattohuolto on kattoremonttia parempi valinta sinulle ja ympäristölle. Jos kattoa huolletaan säännöllisesti, se kestää vuosikymmeniä. Tällöin työläämpi ja kalliimpi kattoremontti siirtyy tulevaisuuteen, ja säästät niin rahaa kuin luonnonvaroja.

Jatka lukemista, niin kerromme sinulle vielä kaksi muuta syytä valita kattohuolto!

1. Pidennä kattosi elinkaarta

Jos tiili- ja peltikattoa huolletaan säännöllisesti, niiden käyttöikä pidentyy kymmeniä vuosia. Esimerkiksi peltikatto, jonka maalipinta on kulunut, voi ruostua muutamassa vuodessa. Kun peltikaton maalaa ajoissa uudelleen, voi kattoremontti lykkääntyä vuosikymmenillä.

2. Säästä rahaa ja luontoa

Säännöllinen kattohuolto säästää rahaa ja luontoa, sillä siinä kuluu vähemmän materiaaleja ja työtunteja kuin kattoremontissa. Katon maalauksen hinta on pieni osa kattoremontin hinnasta, ja se on myös nopeampi tehdä.

3. Estä vahinkoja

Säännöllisellä huollolla pidetään huolta myös siitä, että katto on turvallinen: kun vauriot huomataan ajoissa, säästytään isommilta vahingoilta.

Katon maalipinnan tulee olla ehjä, jotta se suojaa kattoa säältä  kuten UV-säteilyltä ja sateelta – sekä estää vuotoja ja ruostumista. Usein puhutaan tiilikaton pinnoittamisesta ja peltikaton maalaamisesta, mutta molemmissa on kyse siitä, että katolle levitetään maali ruiskulla tai siveltimellä.

Katolla oleva sammal taas kerää itseensä kosteutta, ja voi aiheuttaa tiilissä halkeamia. Sammal kannattaa poistaa ja käsitellä katto torjunta-aineella, joka ehkäisee sammaleen kasvamista.

Vahinkoja saattaa sattua myös kattoa huollettaessa – siksi onkin parempi, että katolle nousevat koulutetut ammattilaisemme.

+ Huollettu katto näyttää kuin uudelta

Katon maalin väri haalistuu vuosien kuluessa, ja sammaleet ja roskat saavat katon näyttämään epäsiistiltä.
Puhdistettu, pesty ja maalattu katto näyttää kuin uudelta!

Muovipinnoitettu peltikatto, jonka maali on haalistunut
Muovipinnoitettu peltikatto, jonka maali on haalistunut
Muovipinnoitettu peltikatto, joka on maalattu uudelleen
Sama peltikatto maalauksen jälkeen.

Milloin ja miten kattohuollon voi tilata?

Katse kannattaa suunnata katolle vähintään keväisin ja syksyisin. Silloin tarkistetaan, millaisessa kunnossa katto on edellisen vuodenajan jäljiltä ja varmistetaan, että se kestää seuraavan vuodenajan sääolot.

Katon voi tarkastaa ja huoltaa itse, tai voit jättää kaiken meidän huoleksemme! Teemme aina ilmaisen arviointikäynnin, jonka jälkeen suosittelemme sopivaa huoltoa katollesi. Kerromme myös, jos kattohuollon sijaan tarvitaankin remonttia, jotta kattosi saadaan kuntoon.

Kysy lisää tai varaa maksuton arviointi

Lue lisää palveluistamme: